Кой е онлайн?

В момента има 29 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛЕТНИЦА И ТЕТЕВЕН ОКИЧИХА ГРАЖДАНИ С МАРТЕНИЧИ

  • ПДФ

Добровoлоци от трите средни училища на град Тетевен, на БМЧК – Тетевен, зарадваха жителите на града като украсиха арка с червени и бели балони и раздадоха мартеници по повод Баба Марта, с пожелания за здраве и щастие. Доброволците и дори самата Баба Марта закичиха с мартеници кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и си пожелаха много здраве, щастие и незабравими мигове с любимите хора.
Доброволци БМЧК-Летница и ученици пък от гимназиален етап на СУ "Бачо Киро", гр. Летница завързаха ръчно изработени мартеници на всички ученици, учители, служители и гости на училището с пожелание за здраве и късмет. Честита Баба Марта и нека "нишката да не се къса"!
С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ С ПРИЗИВ - НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!

  • ПДФ

С изнасяне на открити уроци, презентации и ролеви игри на тема „Заедно срещу тормоза в училище!“ младите червенокръстци от клуб Ловеч и Тетевен казаха „НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!”. Тео, Ани и Патрисия от БМЧК-Ловеч запознаха учениците 8мите класове на НПГВМ „проф.д-р Димитър Димов“ и ППМГ с видовете стрес и агресия, чести случаи на насилие. Обърнаха внимание на все по-разпространеното кибер насилие при младите хора, към кого да се обърнат ако са жертва на насилие, често срещаната агресия и насилие в училище и начини за справяне.

Доброволци и учащи в НПГГСД „Сава Младенов“, СУ „Георги Бенковски“ и ПГСЕУ трад тетевен познаваха видове насилие чрез игри, съревноваваха се в решаване на казуси „как да се справим в ситуация на проявена агресия“.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ БЛАГОДАРИ НА ДАРИТЕЛИТЕ И ПРЕДОСТАВИ ДАРЕНИЕТО В ЦЕНТРАЛЕН СКЛАД НА БЧК

  • ПДФ

На 17-ти февруари, ОС на БЧК – Ловеч заедно с екипа на ПБЗН – Ловеч предостави набраните нематериални дарения от граждани и фирми в националния склад на БЧК за да бъде предоставено за двете страни, пострадали при земетресението на 6ти февруари.

От обявената национална кампания за периода от 8ми до 15ти март в пунктовете в осемте общини на областта от дарители постъпи следната хуманитарна помощ в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия - одеала – 524 броя, възглавници – 412 броя,

продължава>

Областният управител създаде междуведомствена група за координация на дейностите по интегрирането на украинските граждани

  • ПДФ

Междуведомствена работна група за координация на дейностите по настаняване, осигуряване на здравно, социално и интеграционно обслужване на украинските граждани, настанени на територията на област Ловеч, създаде със заповед областният управител.

 

продължава>

БЧК с втори транш от 1 млн. лв. в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

  • ПДФ

Българският Червен кръст преведе допълнително 1 млн. лв. от набраните средства по Националната кампания в помощ на пострадалите от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия от 6 февруари 2023 г. Те са разпределени както следва: 600 000лв. на двустранна основа за Турския Червен полумесец и допълнително 400 000 лв. за Сирийския Арабски Червен полумесец, чрез спешния Апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) – MDRSY099 – 07/02/2023. С това, общата сума, преведена за двете засегнати страни възлиза на 1 810 000 лв. Припомняме, че още в първия ден, по Апела на МФЧК/ЧП, Българският Червен кръст отпусна 5000 швейцарски франка за Сирия от своя Фонд за бедствия, аварии и кризи. На 9 февруари 2023 г., отново чрез Апела, бяха преведени и 480 000 лв. отделно за Турция и 320 000 за Сирия, като средствата са от Националната кампания на организацията. Българският Червен кръст изпраща и първите два тона хуманитарна помощ за пострадалите в Сирия.

БЧК продължава да набира финансови средства по Националната кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, и по указания на турската страна – зимни палатки. Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка:

*БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ*

*УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД*

*IBAN: BG64UNCR76301078660913*

*UNCRBGSF (За пострадалите от земетресението )*

Онлайн, през сайта на Българския Червен кръст:

*https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25

<https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25>*

или чрез SMS на стойност 1 лв. на кратък номер *1466* за всички мобилни оператори.

*Българският Червен кръст изказва своята дълбока благодарност на хилядите

индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа!*

Страница 7 от 121