Кой е онлайн?

В момента има 32 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ С ОБУЧЕНИЕ НА ТРЕТИ КЛАС В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“-ЛОВЕЧ ПО ПЪРВА ПОМОЩ

  • ПДФ

На 19 декември младите червенокръстци Теодор Джабраилов и Христиан Юлиянов проведоха поредно обучение и демонстрация по първа помощ по програма „Хелфи“ на децата от трети клас в ОУ „Васил Левски“-Ловеч. Темата бе „Работа с манекен“. Децата се запознаха със значението какво е „първа помощ“, как да помогнат на наранено приятелче, как се измерват жизнени показатели-дишане,пулс и съзнание и как се прави сърдечен масаж когато намо жизнени показатели.
Децата с голям интерес се включваха в презентирането и активно взеха участие заедно с доброволците да проверяват за пулс и дишане и сърдечен масаж на манекен. Естествено на тези, които се затрудняваха им помагаха бате Тео и Христиан и си обещахме скоро отново да се видим за да им разкажем какви опасности крият различните водоеми и как да се предпазваме.

продължава>

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ С АКЦИЯ В БИЛЛА, ПАРТНЬОР ПО ПРОГРАМА „ТОПЪЛ ОБЯД“

  • ПДФ

Секретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за дванадесета година проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партьорска мрежа за благотворителност». Проекта, който е с продължителност от 1ви декември 2023 до месец март 2024 г., ще се организира трапезария за 137 деца от НУ „инж.Георги Вълков“ и 56 деца от ОУ „св. Кирил и Методий“ в село Александрово, община Ловеч, в която ще се предлага топъл обяд на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност три лева на ден.

 

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ С ОБУЧЕНИЕ НА ПЪРВИ КЛАС В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“-ЛОВЕЧ ПО ПЪРВА ПОМОЩ

  • ПДФ

Младите червенокръстци Теодор Джабраилов и Анна-Мария Петрова проведоха обучение и демонстрация по първа помощ по програма „Хелфи“ на децата от първи клас в ОУ „Васил Левски“-Ловеч. Те запознаха първокласниците какво е „първа помощ“, как да помогнат на наранено приятелче, какви видове рани има, как се промиват и превързват, какво се прави при изгаряне и при кръвотечение от носа. Децата с голям интерес се включваха в презентирането и с техни случки, активно взеха участие сами да си лепнат лепенки и превържат с бинт.

продължава>

МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ АПРИЛЦИ С ПОРЕДНА АКЦИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ПТП

  • ПДФ

По инициатива на доброволците от БМЧК при СУ"Васил Левски" гр. Априлци и с помощта на мед. сестра съвместно с помощта на служителите от град Априлци към РУ град Троян, проведохме акция пред училището под мотото "предимство е да си жив, намали скоростта" като на всеки шофьор подарявахме сърчице написано с мотото изработени от нас!

продължава>

193 ДЕЦА ОТ ОБЩИНА ЛУКОВИТ И СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО, ОБЩИНА ЛОВЕЧ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧК - ЛОВЕЧ

  • ПДФ

Секретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за дванадесета година проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партьорска мрежа за благотворителност». По проекта, който е с продължителност от 1ви декември 2023 до месец март 2024 г., ще се организира трапезария за 137 деца от НУ „инж.Георги Вълков“ и 56 деца от ОУ „св. Кирил и Методий“ в село Александрово, община Ловеч, в която ще се предлага топъл обяд на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност три лева на ден.

 

продължава>

Страница 7 от 131