Кой е онлайн?

В момента има 14 посетителя в сайта

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪРА НА МТСП Г-ЖА АДРИАНА СТОИМЕНОВА СЕ ВКЛЮЧИ В РАЗДАВАНЕ НА ПРОДУКТИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪРА НА МТСП Г-ЖА АДРИАНА СТОИМЕНОВА СЕ ВКЛЮЧИ В РАЗДАВАНЕ НА ПРОДУКТИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ13 000 души в област Ловеч ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети чрез новата кампания на Оперативна програма „Храни“. По време на пандемията бяха подкрепени още 1925 жители." Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Адриана Стоименова в Ловеч. Тя се включи в започналото в понеделник раздаване на продукти от първа необходимост и се срещна в офиса на Секретариата на БЧК-Ловеч с директора Цветомира Георгиева и нейния екип, с г-жа Ваня Събчева – областен управител на област Ловеч, г-н Даниел Даков- регионален представител на АСП, с представители на общината, дирекция "Социално подпомагане" . По-късно посети три семейства на деца с ДЦП в Ловеч и три правоимащи с трайни увреждания в Априлци, подкрепени по програмата.

Стоименова посочи, че Министерството на труда и социалната политика работи активно в помощ на нуждаещите се. В рамките на кампанията през следващия месец и половина държавата е осигурила 15,7 млн. лв. за над 470 хил. души страната, които ще получат пакети с 16 вида храни. Семействата с повече от трима членове ще получат по два пакета.

продължава>

БЧК започва раздаването на продукти на уязвими български граждани по Оперативната програма за храни

  • ПДФ

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица,  Българският Червен кръст започва поетапното предоставяне на близо 6 500 тона храни на обща стойност 15 700 000 лв. Реално от хранителните пакети ще се възползват 473 000 български граждани. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един хранителен пакет, а тричленните и по-големите семейства - по два хранителни пакета. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 раздавателни пункта в цялата страна и ще продължи до 30 ноември 2020 г. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците на подлежащите за подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма.

На 5 октомври 2020 г. се отварят раздавателни пунктове в областите Благоевград, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Перник, Пловдив, Силистра, Смолян, Разград, Русе, Търговище, Хасково, Шумен и Софийска област. Останалите области ще стартират раздаването в средата на месец октомври 2020 г., след получаване на всички подлежащи на раздаване продукти.  Подробният график за поетапното раздаване на хранителните пакети по Програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК /www.redcross.bg/ и на АСП /www.asp.government.bg/ и е наличен също в регионалните офиси на БЧК.

продължава>

ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ОТБЕЛЯЗА С ГОДИШНИНА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

  • ПДФ

ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ОТБЕЛЯЗА С ГОДИШНИНА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРАНа днешния 1ви октомври преди точно десет години на чело на Ловешката червенокръстка организация като Директор постъпи Цветомира Георгиева. Днес особено щастлива и горда със своите доброволци тя поздрави и пожела дълги години заедно на доброволците от третата възрастова група както и на всички хора от третата възраст с едно послание на доброволката от БМЧК-Ловеч Нина Спасова: „ Да бъдеш доброволец не е просто хоби, с което младите хора лесно биха запълнили свободното си време. Да бъдеш доброволец не е задължение, а е желание. Дори бих казала, че е мечта. В природата на младите е да мечтаят, а най-силният копнеж на младия доброволец е да вижда щастие около себе си. Когато знаем, че сме помогнали на някого в нужда, когато чрез добро усмихваме лицата и когато действаме в екип в името на справедливостта за онеправданите, тогава ние, доброволците, се гордеем истински. Изпитваме радост, че носим емблемата на червения кръст близо до сърцето си и с общи усилия творим доброта. Говоря от името на всички, млади и по-възрастни доброволци, защото действаме в екип и всеки от нас има заслуга в добрите дела, всеки от нас мечтае. Да бъдем доброволци не е израз на нашето желание да бъдем запомнени. Защото нито едно име няма значение пред огромните мъка и неправда, с които ние сме избрали да се борим. Значение имат вярата и добротата, а тяхното олицетворение е именно червеният кръст, който ние ще запечатаме завинаги в сърцата ни!“

продължава>

БЧК-Ловеч проведе обучение по първа долекарска помощ в ПГПВМ „проф.Димитър Димов“

  • ПДФ

БЧК-Ловеч проведе обучение по първа доекарска помощ в ПГПВМ „проф.Димитър Димов“На 24ти септември учениците от  VIII a, VIIIб и IX а от „Професионална гимназия по ветеринарна медицина „проф.Димитър Димов” преминаха обучение по оказване на първа долекарска помощ.

Учениците се запознаха с и усвоиха умения по оказване на първа долекарска помощ-превързване на видове рани, изгаряния, счупвания, как се правят различни превръзки според раната, както и шиниране на ръка и крак. Усвоиха и умения за обдишване и правене на сърдечен масаж при необходимост на манекен. Учениците имаха възможността лично да направят сърдечен масаж и изкуствено дишане на манекена, както и да поставят доброволец манекен в стабилно странично положение. В обучението се включи и директора на Секретариата на Обл. С. на БЧК-Цветомира Георгиева, която припомни на присъстващите правилата спасителната верига и значимостта на спазване на изискванията за предпазване от Covid-19.

продължава>

„АЛКОХОЛЪТ Е ЛОШ ШОФЬОР – КЛЮЧЪТ Е В ТЕБ!” Европейски ден без загинали на пътя

  • ПДФ

„АЛКОХОЛЪТ Е ЛОШ ШОФЬОР – КЛЮЧЪТ Е В ТЕБ!” Европейски ден без загинали на пътяВ рамките на кампанията „Първа помощ в училище“ по повод месеца на първата помощ и пътната безопасност доброволци на БМЧК – Ловеч в партньорство със Сектор „Пътен контрол“ към ОД на МВР-Ловеч и доброволците от „Център за работа с доброволци към РБ „проф. Беню Цонев“-Ловеч проведоха информационна акция пред ОУ „Христо Никифоров“ и в града под надслов „Алкохолът е лош шофьор – ключът е в теб“. Насоката на акцията е най-вече към младите шофьори и е още една възможност да обединим усилията си с други партньори и да припомним колко е важно да бъдем внимателни, разумни и отговорни на пътя.

продължава>

Страница 7 от 98