Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 100 ГОДИНИ

  • ПДФ

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 100 ГОДИНИДнес 14-ти октомври БМЧК навършва 100 години от създаването си, което ще се отбележим с гордост и благодарност, защото въпреки предизвикателствата, ние сме се съхранили за най-важното, което прави организацията през последните 100 години - да помага на хората".
Младите доброволци работят в клубове, организирани в учебните заведения (училища, университети),по местоживеене и по интереси. БМЧК осъществява програми за обучение, дейности и услуги сред децата и младежите в следните приоритетни области:

продължава>

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЛОВЕШКАТА ЧЕРВЕНОКРЪСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ С ДЕБЮТ НА ВТОРАТА СИ КНИГА С РАЗКАЗИ

  • ПДФ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЛОВЕШКАТА ЧЕРВЕНОКРЪСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ С ДЕБЮТ НА ВТОРАТА СИ КНИГА С РАЗКАЗИНа 29 септември в отдел читалня на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” беше представена една изключително забавна книга с разкази. "Секс и копърка" - авторът е белетристът, лекарят ревматолог доц. д-р Николай Николов – Председател на Ловешката червенокръстка организация.
„Секс и копърка” е втората книга на един изключително талантлив лекар, художник и писател. На лекар лекуващ душите на хората и чрез словото. На един самобитен и колоритен човек. Книга, написана от един невероятен разказвач.

продължава>

ПОД ЛОГОТО „ ЛЕСНО Е ДА СПАСИШ ЖИВОТ! ПРОСТО СПАЗВАЙ ПРАВИЛАТА!“ ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН БЕЗ ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ 21 СЕПТЕМВРИ ПОД ЕГИДАТА НА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ-ЛОВЕЧ, ОТБЕЛЯЗАХА БЧК, СЕКТОР „ПЪТЕН КОНТРОЛ“ И ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ“

  • ПДФ

Под логото „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под егидата на Областен управител-Ловеч, отбелязаха БЧК, Сектор „Пътен контрол“ и ОУ „Христо Никифоров“Доброволците на Младежки Червен Кръст -Ловеч и Априлци, съвместно със служителите от Областната дирекция на МВР, ОУ „Христо Никифоров“ и под егидата на Областен управител – Ловеч, се включиха в Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под логото: „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.
Те раздадоха на учащи и водачи на МПС информационни материали и напомниха на водачите да шофират внимателно. Всички се обединиха около това, че без личната отговорност на шофьорите на превозни средства и спазването на закона за движение няма да се намалят злополуките на пътя. Това е и целта на днешния ден - опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ ОТ БЧК ЛОВЕЧ И „ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ“ КЪМ РБ“проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“ ПОСЕТИХА ПОЖАРНАТА СЛУЖБА В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ ОТ БЧК ЛОВЕЧ И „ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ“ КЪМ РБ“проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“ ПОСЕТИХА ПОЖАРНАТА СЛУЖБА В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИНа 18.09.2021 г. в традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност“ доброволци към БЧК-Ловеч и „Център за работа с доброволци“ към РБ “проф. Беню Цонев“ посетиха Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Ловеч. Мероприятието бе насочено към повишаване на културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност, издигане на престижа на професията, повишаване доверието на обществото към органите за пожарна безопасност и защита на населението и популяризиране на дейностите, осъществявани от РС ПБЗН.

продължава>

БМЧК ТРОЯН С АКИЦЯ „ОПАЗИ ДЕДЕТО НА ПЪТЯ“

  • ПДФ

БМЧК ТРОЯН С АКИЦЯ „ОПАЗИ ДЕДЕТО НА ПЪТЯ“В седмица за превенция на детската пътна безопасност доброволците от БМЧК клуб Троян, с подкрепата на РУ“Полиция“-Троян и община Троян проведоха информационна кампания под надслов „Опази детето на пътя“ на граждани и ученици на възлови кръстовища и пешеходни пътеки до СУ „Васил Левски“, ПГМЕТ и НУ“Кирил и методий“.
Доброволците призоваха гражданите на Троян за повече внимание при шофиране най-вече на риксовите за децата пешеходни пътеки и кръстовища.
На учениците освен пожеланията за успешна година раздадоха и информационни материали как да спразват правилата за

продължава>

Страница 7 от 105