Кой е онлайн?

В момента има 5 посетителя в сайта

ДО МЕДИИТЕ

  • ПДФ

Във връзка с отбелязване на Световния ден на първата помощ ви каним на презентиране, демонстрация и онайн обучение с подкрепата и в партньорство с РБ“проф.Беню Цонев“ в информационния център на библиотеката.

Събитието да се състои на 14ти септември от 15.00 часа в информационния ви център, за което изпращаме и плакат.

Тази година избраната тема е: “Първата помощ в дигиталния свят”. Чрез информационен център в РБ „проф. Беню Цонев“ всеки, който желае с помощта на нашите доброволци може да мине онлайн обучението по първа помощ и съответно да получи сертификат за това.

 

продължава>

Доброволев екип за реакция при бедствия с тренировка при наводнения и оказване на психо социална подкрепа

  • ПДФ

Доброволев екип за реакция при бедствия с тренировка при наводнения и оказване на психо социална подкрепа.

ЕКИПЪТ ОТ БЧК-ЛОВЕЧ ГРАБНА ВТОРОТО МЯСТО НА СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД СПАСИТЕЛ – 2023“ ВЪВ ВАРНА

  • ПДФ

На 1 септември се проведе състезание по водно спасяване "Млад спасител - 2023". На Южния плаж в град Варна 50 деца и младежи от Ловеч и Варна, на възраст от 12 до 18 г., разпределени в четири възрастови групи се състезаваха в четири дисциплини - плуване в открити води, плажни флагове, щафета /плажен спринт/ и направа на морски възли. Събитието се организира от Областен съвет на Български Червен кръст - Варна, с партньорството на НС на БЧК, Община Варна и БАСУ.

Екипът на ОС на БЧК – Ловеч бе от два отбора в трета възрастова група 15-18 години– младежите Теодор Джабраилов, Стоян Стоянов, Симеон-Серафим Симеонов и Дарий Бончев и девойките – Патрисия Петкова, Елица Христова, Мария-Йоана Колева и Габриела Танкова. За първи път БЧК-Ловеч участва с екип от момичета.

продължава>

ЗАБАВЛЕНИЯ БЕЗ КРАЙ

  • ПДФ

Адски щур, безкрайно весел и непринуден беше нашият малък празник от лятната кампания „Забавно лято 16” .  Петъчния ден – 11ти август и съботния ден – 12 август  - Международен ден на младежта за втори път гостувахме в градовете Летница и  Троян. Събралите се малчугани  и техните родители  изпълниха  с усмивки и много настроение площада на Летница и  интерактивната площадка „Троянка”.

 

продължава>

Експедиция „Алпи 2023“ на ПСС отряд Ловеч.

  • ПДФ

Планираната от преди около една година и половина алпийска експедиция на планинските спасители от Ловеч към ОС на БЧК стана реалност през настоящият горещ месец юли. Повод за нейното планиране, организиране и в крайна сметка успешно завършване бе 60 годишнината от основаването на нашият отряд през 1963 г. С такива две предхождащи наши прояви, съответно през 2015 г. до Алпите и през 2018 г. до Алпите и Татрите също успяхме да отбележим голямата значимост за нас от развитието на нашия спасителен отряд.

продължава>

Страница 7 от 127