Кой е онлайн?

В момента има 15 посетителя в сайта

НА 1 МАРТ БМЧК ТЕТЕВЕН УВАЖИХА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ГРАДА С МАРТЕНИЧКИ И КАРТИЧКИ ЗА ДОБРОТАТА

  • ПДФ

На 1 март младежката организация на БЧК Тетевен уважи учителите във всички училища в града с картички за добротата и мартенички за здраве. Учениците също получиха мартенички за здраве и успешна година. Картички пък получиха учениците от в НУ "Хаджи Генчо". Добротата на БМЧК-Тетевен бе показана и в „Бюро по труда“-Тетевен и Дирекция „Социално подпомагане“- Тетевен.
Акцията бе с подкрепата на МКБППМН към Община Тетевен.
Целта на акцията бе да пожелаят здраве и една по-добра и носеща надежда година, да уважат учителите за неимоверния труд в пандемичната обстановка и да напомнят, че добротата е ценността, която запазва нациите!

продължава>

Областният управител и директорът на БЧК призоваха за подкрепа за пострадалите в Украйна

  • ПДФ

Пострадалите в Украйна се нуждаят от нашата помощ, нека ги подкрепим! Този апел отправят днес областният управител Виктор Стойчев и директорът на секретариата на областния съвет на БЧК – Ловеч, Цветомира Георгиева. Освен за морална подкрепа двамата призовават и за материални дарения, кампанията за набирането на които БЧК стартира вчера в координация и взаимодействие с българското правителство. Днес вече е обявена и специалната банкова сметка в лева за финансово подпомагане на пострадалите от кризата в Украйна: БЧК, Уникредит Булбанк АД, BG23UNCR76301077778563, UNCRBGSF. Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК: www.redcross.bg, ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

продължава>

БЧК ПОДПОМАГА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КРИЗАТА В УКРАЙНА

  • ПДФ

ОТКРИТА Е БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА ФИНАНСОВА ПОМОЩ

Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Украйна и изразява своята солидарност с действията на Украинския Червен кръст и представителите на Международния комитет на Червения кръст, които денонощно работят на терен.

БЧК, съгласувано с правителството на Р България, открива и специална банкова сметка в лева:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от кризата в Украйна)

 

Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК: www.redcross.bg, а по-късно ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

Продължава и кампанията за набиране на материални дарения в цялата страна.

БЧК поддържа непрекъсната връзка с Украинския Червен кръст, Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, както и с Международния комитет на Червения кръст, за да се информира за обстановката в засегнатите райони, както и за постоянно увеличаващите се нужди от хуманитарна помощ.

 

ПОСТРАДАЛИТЕ В УКРАЙНА СЕ НУЖДАЯТ ОТ НАШАТА ПОМОЩ

  • ПДФ

ПОСТРАДАЛИТЕ В УКРАЙНА СЕ НУЖДАЯТ ОТ НАШАТА ПОМОЩ

НОВИ ДРЕХИ И ОБУВКИ; СПАЛНО БЕЛЬО; ТОПЛИ ЗАВИВКИ; ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ; ПАЛАТКИ, ФЕНЕРИ, БАТЕРИИ И ГЕНЕРАТОРИ.

 


 

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения.
Най-неотложни са нуждите от:

➡️ нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);

➡️ спално бельо;

➡️ топли завивки;

➡️ хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областната структура на БЧК - Ловеч – ул. „Отец Паисий“ №9БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с:

➡️ палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.
В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват специални изисквания на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови и с етикет на производителя.
За дарения на употребявани дрехи, БЧК предоставя възможност за депозирането им в специално предназначени за целта контейнери, с логото на организацията.
БЧК разбира значението на предоставяните дрехи не просто като базова потребност, но и като важни за запазване на човешкото достойнство.
БЧК поддържа бедствен резерв, който може да бъде допълнително предоставен при продължаваща нужда от хуманитарно подпомагане. Тези запаси са третирани, съгласно всички санитарни изисквания.

БЧК предостави 10 000 (десет хиляди) швейцарски франка от своя Фонд „Бедствия, аварии и кризи” по спешния апел на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, в подкрепа на хуманитарните дейности на Украинския Червен кръст (УЧК) за посрещане на спешните и неотложни нужди на засегнатото население.

ГОРЕЩИ ЛИНИИ НА УКРАИНСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ

0 800 331 800

0 800 332 656

В момента работят две горещи линии на Червения кръст на Украйна (УЧК).

За да избегнете претоварването на операторите и да се свържете с УЧК по-бързо, моля, свържете се първо с линията „Да поговорим“ като се обадите на:

☎️ 0 800 331 800

При УЧК също работи Информационен център на:

☎️ 0 800 332 656


Можете да получите информация за дейността на Червения кръст в Украйна и оказваната помощ на цивилното население.

Разговорите с двете горещи телефонни линии са безплатни за цяла Украйна.

При нужда от връзка със службата за издирвания на Червения кръст на Украйна, може да се свържете на телефони:

☎️ +380 66 250 9957

☎️ +380 96 304 4375

и чрез имейл на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

За повече информация:

https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24233
https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24234
https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24232

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ С ПРИЗИВ - НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!

  • ПДФ

С изнасяне на открити уроци, презентации и ролеви игри на тема „Стреса и агресията в училище!“ младите червенокръстци от клуб Ловеч, Тетевен и Летница казаха „НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!”. Те запознаха учениците от от началните до големите класове с видовете стрес и агресия, познаваха видове агресия чрез игри, съревноваваха се в решаване на казуси „как да се справим в ситуация на проявена агресия“. Беше и направена символична розова фланелка, с която се изразява апела срещу агресията в училищата и проявата на толерантност. Направени бяха и табла в училищата с апели и мисли по темата, които да напомнят на учениците важността на този проблем.
Доброволците от клуб Ловеч бяха и облечени с розови фланелки символ на апела. В Ловеч мероприятието се проведе в ППМГ и ПЕГ „Екзарх Йосиф I“.

продължава>

Страница 7 от 109

Връзка с нас

ОС на БЧК – Ловеч

Телефон / Факс 068/603522

GSM: 0887407755

lovech@redcross-lovech.com