Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

БЧК – ЛОВИЧ НАБИРА КАНДИДАТИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА КУРС ЗА „ ВОДЕН СПАСИТЕЛ НА ПЛУВНИ БАСЕЙНИ И ВОДНИ ПАРКОВЕ“ и ЗА „ВОДЕН СПАСИТЕЛ НА ОТКРИТИ ВОДНИ ПЛОЩИ И МОРЕ”

  • ПДФ

Изисквания към кандидатите:

1. Да са навършили 17 години;

2. Завършено основно образование.

3. Да подадат заявление до директора на Секретариата на ОС на БЧК Ловеч – на място / образец от БЧК - ВСС/

4. Приемен изпитен норматив плуване:

а/ 50м. свободен стил /на гърди/ за време 55 сек.

б/ 25 м. бруст- /без време/

Необходими документи:

1. Да предоставят медицинско свидетелство удостоверяващо физическа годност за занимания с плуване и гмуркане.

2. Да предоставят индивидуална или групова застраховка „Злополука“.

Финансови условия:

- Такса участие в курса 360.00лв., включваща разходите за обучение, учебни пособия и помагала, учебна зала, ползване на басейн и др.

Записване в ОС на БЧК – Ловеч,

гр. Ловеч, ул.”Отец Паисий” 9

всеки работен ден от 08.30 ч. – 17.00 ч.

Телефон за връзка - 0887407755

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕ

  • ПДФ

Ловешката червенокръстка организация проведе на 2ри март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет на БЧК-Ловеч на бул. „България“ №1.
Третата сесия на общото събрание откри председателят проф. д-р Николай Николов. „През изминалата година БЧК беше в полза на българското общество, на пострадалите от конфликтите в Украйна и земетресението в Турция. Организацията се развива съобразно добрите традиции“, изтъкна д-р Николов. Гости на събранието бяха зам.-генералният директор и ръководител направление „Организационно развитие“ в БЧК д-р Славита Джамбазова, председателят на БМЧК Стели Джамбазова, областният управител инж. Светослав Славчев, кмета на община Ловеч Корнелия Маринова,директорът на РД ПБЗН комисар Владимир Кацарски, директорът на РЗИ д-р Росица Милчева, началник сектор „Пътна полиция“ ст.инспектор Светослав Шищийски, председателя на сдружение „МИГ“ Албена Йончева“ и др.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛЕТНИЦА И ТЕТЕВЕН ОКИЧИХА ГРАЖДАНИ С МАРТЕНИЧИ

  • ПДФ

Добровoлоци от трите средни училища на град Тетевен, на БМЧК – Тетевен, зарадваха жителите на града като украсиха арка с червени и бели балони и раздадоха мартеници по повод Баба Марта, с пожелания за здраве и щастие. Доброволците и дори самата Баба Марта закичиха с мартеници кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и си пожелаха много здраве, щастие и незабравими мигове с любимите хора.
Доброволци БМЧК-Летница и ученици пък от гимназиален етап на СУ "Бачо Киро", гр. Летница завързаха ръчно изработени мартеници на всички ученици, учители, служители и гости на училището с пожелание за здраве и късмет. Честита Баба Марта и нека "нишката да не се къса"!
С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ С ПРИЗИВ - НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!

  • ПДФ

С изнасяне на открити уроци, презентации и ролеви игри на тема „Заедно срещу тормоза в училище!“ младите червенокръстци от клуб Ловеч и Тетевен казаха „НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!”. Тео, Ани и Патрисия от БМЧК-Ловеч запознаха учениците 8мите класове на НПГВМ „проф.д-р Димитър Димов“ и ППМГ с видовете стрес и агресия, чести случаи на насилие. Обърнаха внимание на все по-разпространеното кибер насилие при младите хора, към кого да се обърнат ако са жертва на насилие, често срещаната агресия и насилие в училище и начини за справяне.

Доброволци и учащи в НПГГСД „Сава Младенов“, СУ „Георги Бенковски“ и ПГСЕУ трад тетевен познаваха видове насилие чрез игри, съревноваваха се в решаване на казуси „как да се справим в ситуация на проявена агресия“.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ БЛАГОДАРИ НА ДАРИТЕЛИТЕ И ПРЕДОСТАВИ ДАРЕНИЕТО В ЦЕНТРАЛЕН СКЛАД НА БЧК

  • ПДФ

На 17-ти февруари, ОС на БЧК – Ловеч заедно с екипа на ПБЗН – Ловеч предостави набраните нематериални дарения от граждани и фирми в националния склад на БЧК за да бъде предоставено за двете страни, пострадали при земетресението на 6ти февруари.

От обявената национална кампания за периода от 8ми до 15ти март в пунктовете в осемте общини на областта от дарители постъпи следната хуманитарна помощ в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия - одеала – 524 броя, възглавници – 412 броя,

продължава>

Страница 2 от 116