Кой е онлайн?

В момента има 16 посетителя в сайта

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ Финал на дни на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ се проведе на 14ти и 21ви август и на река Вит край село Гложене и Априлци. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч, НЧ „Цачо Ценов-1897“ и НЧ „Петър Берон-1927“. С голям ентусиазъм малките рибари показаха умения в риболовството дори и в попресъхналите реки Вит и Зла река. Първенци в село Гложене бяха Божидар Георгиев-8г., Христо Петков – 4г., който получи и медал „Най-добрия рибар на света!“ за хъса, който прояви, въпреки малката възраст. В Априлци пък се изявиха Йордан Миленски-11г., Алекс Стефанов – 10г., Бранимир Ангелов-8г., Цветан Стефанов-12г. и Миро Пандуков-10 години. Лидерите водиха с 44 до 40 рибки мренки и уклейчета.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В ТЕТЕВЕН

  • ПДФ

 ДОБРОВОЛЦИТЕ НА МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В ТЕТЕВЕНМладежката организация на БЧК от Тетевен и Ловеч превърнаха Международен ден на младежта – 12 август в истински празник за момчета и момичета в Тетевен с подкрепата на общината и лично поздравени от кмета д-р Мадлен Бояджиева. Изпълнение център с деца и родители бе огласен от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, писане на буквички, игри, танци и много настроение. В играта „опознай ме“ всеки хвърляше произволно топката на другарче за да се представи и каже какво обича да прави през лятото, „познай буквата“-малчуганите изписваха буква или рисунка на гърба на доброволците, които трябваше да познаят, последва играта „боулинг“, в която всеки показа точна стрелба в кегли, доброволците на БМЧК-Ловеч направиха демонстрация по първа помощ и учиха децата как да направят сърдечен масаж на манекен.

продължава>

МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ, ЧИТАЛИЩЕ „ЦАЧО НЕНОВ-1897“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ И ПЛАНИСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ТЕТЕВЕН ТРЪГНАХА ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ В ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТ КЪМ ГЛОЖЕНСКИ МАНАСТИР

  • ПДФ

МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ, ЧИТАЛИЩЕ „ЦАЧО НЕНОВ-1897“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ И ПЛАНИСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ТЕТЕВЕН ТРЪГНАХА ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ В ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТ КЪМ ГЛОЖЕНСКИ МАНАСТИРВ ранната утрин на 7ми август се организира туристически маршрут „ По стъпките на Левски“ от Младежката организация на БЧК-Ловеч, Читалище „Цачо Ценов-1897“ в село Гложене и под зорките наставления на Началника на Планинска спасителна служба в Тетевен – Румен Талов.
Деца, татковци, майки и баби от Гложене и доброволци БМЧК и ДЕРБАК поеха по не леката пътека към Гложенския манастир. Някои по-пъргави, други с чести почивки, но дружно извървяхме със смях и много настроение зададения маршрут. Домакините пък на манастира ни посрещнаха гостоприемно с много разкази за историята на манастира и бобена чорба. Гледката... е тя се запечата в сърцето на всеки.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БМЧК – ТЕТЕВЕН БОЯДИСАХА ЛЮЛКИ И ПОЧИСТИХА ПРОСТРАНСТВО ОКОЛО ДЕТСКИ КЪТ ЗА ИГРА

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БМЧК – ТЕТЕВЕН БОЯДИСАХА ЛЮЛКИ И ПОЧИСТИХА ПРОСТРАНСТВО ОКОЛО ДЕТСКИ КЪТ ЗА ИГРАДоброволците от БМЧК – Тетевен проведоха поредната си инициатива като почистиха пространството около фонтана и детския кът, намиращи се пред бившия хотел „Максим“. Освен че освежиха района, доброволците се заеха да боядисват детските съоръжения за игра, поставени пред хотела – люлки, пързалка и катерушка. В мероприятието се включиха 5 младежи под ръководството на г-жа Петя Вълова, които сами инициираха и избраха къде да се проведе акцията им. Те се отдадоха на задачата си с много настроение и емоции. Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева изказа своите поздрави към младежите и заяви пълната си подкрепа към подобни инициативи, насърчаващи придобиване на трудови навици у подрастващите. Тя добави, че се надява тези добри практики, организирани от БМЧК – Тетевен, да мотивират повече младежи, които да вземат участие в акциите занапред.

продължава>

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ОРГАНИЗИРА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ОРГАНИЗИРА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ се проведе на 23ти юли със състезание на язовир „Ливадето“ край село Владиня. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч със съдействието на собствениците на язовир „Ливадето“ и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 16 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката…. Е не толкова успешен улов, но пък всеки научи по нещо.

продължава>

Страница 2 от 98