Кой е онлайн?

В момента има 9 посетителя в сайта

СТАРТИРА ПРОЕКТ „УЧИМ И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО“ НА СДРУЖЕНИЕ „МИСИЯ. ИНОВАЦИИ.ГРАЖДАНСТВО – МИГ” – ГР. ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И СДРУЖЕНИЕ „ЗНАНИЕ“

  • ПДФ

С обучение по първа помощ и психо социална подкрепа стартираха инициативите по проект „Учим и се забавляваме заедно“. Над 50 деца и родители се включиха в обучението. Доброволците Магдалена Николаева, Никол Иванова, Калин Кънев, Станислава Бояджиева и Цветомира Георгиева обучиха децата, пострадали от конфликта в Украйна, намиращи се в село Рибарица как да оказват първа долекарска помощ.
Темите бяха ”Видове рани. Оказване на първа помощ при наранявания.“, „Увреждане на стави и кости-изкълчване, навяхване и счупване.” и „Ухапвания от насекоми и змии и оказване на първа долекарска помощ”. Червенокръстците обясниха как се оказва първа помощ при такива инциденти на другарче или пострадал човек, на кого трябва да се обадят и как да предпазят самите себе си от наранявания.

продължава>

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ОРГАНИЗИРА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ за трети път се проведе на 18ти юни със състезание на язовир „Ливадето“ край село Владиня. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч със съдействието на собствениците на язовир „Ливадето“ и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“- Ловеч. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 16 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване.

продължава>

ОБЩИНА ТЕТЕВЕН,ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЧК, ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА И РЕГИОНАРЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ НАПРАВИХА 1 ЮНИ ЗА ДЕЦАТА НЕЗАБРАВИМ

  • ПДФ

Община Тетевен, младите доброволци и доброволците от ДЕРБАК към БЧК – Ловеч, доброволците на библиотеката и „Регионалия център за подкрепа“ превърнаха 1ви юни в истински празник за децата на град Ловеч, Тетевен и настанените 250 украински граждани и деца в село Рибарица.
При изключително голям интерес от страна на деца и родители премина празникът посветен на Първи юни – Ден на детето. Не само ловчанлии, но и семейства от Тетевен и украинските деца в село Рибарица се впуснаха в забавните игри и приключения с ентусиазъм и спортен дух.
Забавата стартира сутринта в село Рибарица, където усмивките на настанените украински деца грейнаха, впускайки се в игрите с доброволците на БЧК-Ловеч и библиотеката.

продължава>

Червенокръстците, „Регионална здравна инпекция“, доброволците към „Център за работа с доброволци“ към РБ „проф.Беню Цонев“ и доброволците към „Превантивно-информационен“ център към община Ловеч се обединиха в превенцията срещу тютюнопушенето

  • ПДФ

Доброволци на БМЧК, библиотеката, РЗИ и Превантивно-информационния център посетиха областната администрация в деня за борба с тютюнопушенето. Спираха и гражданите от различни възрастови групи, като им раздадоха брошури с информация за последиците от вредния навик и разменяха с пушачите цигара срещу дъвка. Подкрепящите за „без тютюнев дим“ имаха и възможност да се снимат с доброволците в изработена от тях рамка с изписани на нея вредите от тютюнопушенето. Младежите в края на акцията си публично изгориха събраните цигари. Както и заявиха, че никога не биха посегнали към тютюна.
Областният управител Виктор Стойчев ги поздрави за инициативата „Животът обича непушачите“ и ги призова да се пазят от всички зависимости. Днешната ви проява е знак, че младото поколение, което упрекваме, че не се съобразява с правилата, че се движи хаотично и няма ценности, изобщо не е вярно, напротив, расте поколение, на което можем да разчитаме, каза Стойчев.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ

Водноспасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове.Водноспасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г.Нейна основна цел е намаляване на водния травматизъм в страната. 
В тази връзка ВСС обединява и координира дейността на организации и структури, работещи за опазването на човешкия живот при водни инциденти.

продължава>

Страница 8 от 113