Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

БЧК ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ПРОДУКТИ НА УЯЗВИМИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ПО ОПЕРАТИВНАТА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ

  • ПДФ

БЧК започва раздаването на продукти на уязвими български граждани по Оперативната  програма за храниВ изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, на 20 септември 2021 г. Българският Червен кръст започва раздаването на 5 465 тона храни на обща стойност 13 348 650 лв. Реално от хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг.

продължава>

АРТ КЛУБ "УСМИВКА" - ППМГ ЛОВЕЧ БМЧК-ЛОВЕЧ И СДРУЖЕНИЕ „ЗНАНИЕ“ РИСУВАХА ПОД МОТОТО „СЪБУДИ ДОБРОТО“

  • ПДФ

АРТ КЛУБ "УСМИВКА" - ППМГ ЛОВЕЧ  БМЧК-ЛОВЕЧ И СДРУЖЕНИЕ „ЗНАНИЕ“  РИСУВАХА ПОД МОТОТО „СЪБУДИ ДОБРОТО“Във връзка с настъпващата 100 годишнина на Български Младежки Червен кръст, децата от АРТ КЛУБ "УСМИВКА" - ППМГ ЛОВЕЧ, от които е и младия червенокърсец Ивайло Иванов и с подкрепата Сдружение „Знание“ в рамките на гражданско обединение „РАВНИ БГ“#равнибг #ОтНасЗависи, рисуваха стена на офиса на БЧК-Ловеч със значими теми като „кръводаряване“, „помощ за възрастни хора и хора в риск“, „дискриминация“, „отношение към природата и животните“ и „приемственост на бит и култура между поколенията“.

Целта на младите хора бе да приложи свежи и новаторски похвати за въвличане на местните общности в решаването на въпросите с локално значение по отношение на местни социално значими проблеми.

продължава>

БМЧК ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ПЪРВАТА ПОМОЩ

  • ПДФ

БМЧК ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ПЪРВАТА ПОМОЩБългарският червен кръст заедно с другите национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец отбелязват Световния ден на първата помощ. Мотото тази година е насочено към децата и училището и гласи „Бъдете герои по първа помощ в училище и във вашата общност“. В тази връзка ОС на БЧК - Ловеч, организира конкурс за детска рисунка на тема „Безопасността – магията да помогнеш“. Конкурса „Безопасността – магията да помогнеш“ е с цел е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с безопасността на движението по пътищата. Той се проведе в три възрастови групи - деца до 9 години, деца от 10 до 14 години и деца от 15 до 18 години.

продължава>

ЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИ

  • ПДФ

ЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИНа 11-12 септември в Ловеч в емблематичния за града парк „Стратеш“ за осма поредна година се проведе велосъстезанието „Деца на колела 2021“. Събитието е част от спортния календар на Община Ловеч и се провежда под патронажа на кмета на града Корнелия Маринова.

Тази година състезанието освен в Българските колоездачни серии е включено и в календара на Българска федерация по колоездене, като Държавен шампионат по спускане за деца в категории до 10, 10-12 и 13-14 годишни и ще определи шампионите в категориите за сезона.

продължава>

ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С БЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“, СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!“

  • ПДФ

ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С БЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“, СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!“Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Център за работа с доброволци“ към РБ „Проф. Беню Цонев“- Ловеч се проведе в рамките на две седмици 23.08.2021г – 05.09.2021г. нформационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“.

В рамките на кампанията, в град Ловеч и малките населени места бяха разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Раздадоха се информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията. Флайъри и информационни материали бяха поставени в офиса на БЧК и РБ „Проф. Беню Цонев“- Ловеч. Информационни материали ще бъдат предоставени на бенефициентите от град Ловеч в пункта в офиса на БЧК за предоставяне на хранителни пакети по Програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“ -2019, която ще стартира на 20ти септември.

продължава>

Страница 8 от 105