Кой е онлайн?

В момента има 7 посетителя в сайта

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ОТЛИЧИ ДОБРОВОЛЦИ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ

  • ПДФ

Областният съвет на Българския Червен кръст (БЧК ) в Ловеч отбеляза Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май. По този повод на церемония бяха връчени 13 награди и грамоти за заслуги и принос в развитието на ловешката организация на БЧК . Отличените доброволци, сред които четирима младежи, девет отличници на БЧК. Връчените награди 4млад отличник на БЧК“ бяха на Нина Спасова-бивш областен координатор на младежката организация, Пламен Патарински, Кристиан Андреев и Ивайло Иванов – доброволци, отдали се с цялото си сърце в помощ на хора и деца в неравностойно положение, водно спасяване, лектори по първа помощ и най вече един светъл лъч за бъдещето на България.


Званието „отличник на БЧК“ получиха председателя на летнишката организация-Хатидже Хабилова и г-жа Наталия Ааджиева, председателя на априлската организация ЙонкаДонкова, членове на доброволния екип за реакция при бедствия, както и най-изявените членове на луковитската организация. През септември двама планински спасители ще получат званието „заслужил деятел на БЧК“ и петима „отличник на БЧК“ на тържественото чествоне на 50 години планинска спасителна служба Ловеч.

Областната организация на БЧК – Ямбол има над 400 активни доброволци, от които повече от 100 са младежи. Доброволец е призвание, а не професия. Доброволец е този, който има голямо сърце и душа, за да отдаде своя безценен труд и време в помощ на нуждаещи се и пострадали. За поредна година нашите доброволците го направиха. Това беше година, запечатана от жестокото земетресение в Турция, където, едва ли не първи, бяха българските доброволци от Планинската спасителна служба. Това беше и година, в която продължихме да помагаме на украинските граждани, пострадали от войната. Наред с това червенокръстците от област Ловеч продължиха да помагат на социално слаби семейства, деца в риск и всички нуждаещи се.

БЧК ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С ОБЩИНА ТРОЯН ОТКРИ ПЛОЩАДКА ЗА ИНТЕРАКТИВЕН НАЧИН НА ОБУЧЕНИЕ И ИГРИ ПО ПРОЕКТ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ “SPACE TO CREATE”

  • ПДФ

На 10-ти май, само два дни след честването на 195 години от рождението на създателят на международното червенокръстко движение Анри Дюнан под надслов „всичко, което правим, е от сърце“, ден, в който над 300 милиона души в 192 държави честват своя празник – световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, ние доброволците на Ловешката червенокръстка организация имахме честта да открием създаденото от нас интерактивно пространство в партньорство с община Троян по проект „Space to create“ на Международната федерация на Червения кръст и Червения Полумесец.

продължава>

БЧК – ЛОВИЧ НАБИРА КАНДИДАТИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА КУРС ЗА „ ВОДЕН СПАСИТЕЛ НА ПЛУВНИ БАСЕЙНИ И ВОДНИ ПАРКОВЕ“ и ЗА „ВОДЕН СПАСИТЕЛ НА ОТКРИТИ ВОДНИ ПЛОЩИ И МОРЕ”

  • ПДФ

Изисквания към кандидатите:

1. Да са навършили 17 години;

2. Завършено основно образование.

3. Да подадат заявление до директора на Секретариата на ОС на БЧК Ловеч – на място / образец от БЧК - ВСС/

4. Приемен изпитен норматив плуване:

а/ 50м. свободен стил /на гърди/ за време 55 сек.

б/ 25 м. бруст- /без време/

Необходими документи:

1. Да предоставят медицинско свидетелство удостоверяващо физическа годност за занимания с плуване и гмуркане.

2. Да предоставят индивидуална или групова застраховка „Злополука“.

Финансови условия:

- Такса участие в курса 360.00лв., включваща разходите за обучение, учебни пособия и помагала, учебна зала, ползване на басейн и др.

Записване в ОС на БЧК – Ловеч,

гр. Ловеч, ул.”Отец Паисий” 9

всеки работен ден от 08.30 ч. – 17.00 ч.

Телефон за връзка - 0887407755

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕ

  • ПДФ

Ловешката червенокръстка организация проведе на 2ри март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет на БЧК-Ловеч на бул. „България“ №1.
Третата сесия на общото събрание откри председателят проф. д-р Николай Николов. „През изминалата година БЧК беше в полза на българското общество, на пострадалите от конфликтите в Украйна и земетресението в Турция. Организацията се развива съобразно добрите традиции“, изтъкна д-р Николов. Гости на събранието бяха зам.-генералният директор и ръководител направление „Организационно развитие“ в БЧК д-р Славита Джамбазова, председателят на БМЧК Стели Джамбазова, областният управител инж. Светослав Славчев, кмета на община Ловеч Корнелия Маринова,директорът на РД ПБЗН комисар Владимир Кацарски, директорът на РЗИ д-р Росица Милчева, началник сектор „Пътна полиция“ ст.инспектор Светослав Шищийски, председателя на сдружение „МИГ“ Албена Йончева“ и др.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛЕТНИЦА И ТЕТЕВЕН ОКИЧИХА ГРАЖДАНИ С МАРТЕНИЧИ

  • ПДФ

Добровoлоци от трите средни училища на град Тетевен, на БМЧК – Тетевен, зарадваха жителите на града като украсиха арка с червени и бели балони и раздадоха мартеници по повод Баба Марта, с пожелания за здраве и щастие. Доброволците и дори самата Баба Марта закичиха с мартеници кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и си пожелаха много здраве, щастие и незабравими мигове с любимите хора.
Доброволци БМЧК-Летница и ученици пък от гимназиален етап на СУ "Бачо Киро", гр. Летница завързаха ръчно изработени мартеници на всички ученици, учители, служители и гости на училището с пожелание за здраве и късмет. Честита Баба Марта и нека "нишката да не се къса"!
С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет.

продължава>

Страница 8 от 123