Кой е онлайн?

В момента има 14 посетителя в сайта

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ ПРЕЗ 2021

  • ПДФ

На 20ти януари делегатите на Отчетното събрание на клубовете на БМЧК- Ловеч приеха отчета на организацията за 2021г. Избраха се насоки за работа и календарен план за дейностите за 2022 г. За делегати на Националния събор на БМЧК пък ще бъдат представители на клуб БМЧК Ловеч и Тетевен. За подгласници бяха избрани активисти на клубовете от Летница, Троян и Априлци. Щатният специалист БМЧК Станислава Бояджиева и Директора на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч поздравиха новоизбраните делегати, благодари за работата на всички настоящи и бивши членове и доброволци.

продължава>

МЛАДЕЖКАТА ОГРАНИЗАЦИЯ НА БЧК ЛОВЕЧ ОТБЕЯЗА 5 ДЕКЕМВРИ-ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА

  • ПДФ

По повод деня на доброволеца - 5 декември, членовете на Клуб БМЧК град Тетевен, изрисуваха логото на БМЧК с предоставените бои от БЧК Ловеч. Така беше освежена и изрисувана с логото на 100 годишнината на младежката организация, която навършиха на 14-ти октомври, на една стара и занемарена стена в града на бул."Димитър Благоев" в близост до НУ "Хаджи Генчо". Тя бе освежена и ще напомня на гражданите на Тетевен и младежите за силната воля на Младежки червен кръст, а скоро стената ще бъде довършена с още рисунки, на които да се радват малките ученици и гражданите.

продължава>

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

  • ПДФ

По повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания г-жа Цветомира Георгиева поздрави членовете на клубна инвалида в град Троян. На г-жа Йонета Радоевска-Донкова – ръководител на клуба бе връчена почетна грамота от БЧК за дългогодишно сътрудничество, проявена хуманност и съпричастност към хората в риск. Г-жа Георгиева подари на клуба нов апарат за измерване на кръвно налягане и кантар за измерване на телесна маса с пожелание за много здраве в тежката пандемична обстановка и надежда, че мнoгo скоро ще продължат съвместните мероприятия членовете. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на ООН през 1992 г. да се празнува на 3 декември. Държавите, които членуват в ООН и международните организации, са призовани да честват Деня на хората с увреждания и да провеждат постоянни мероприятия за интегрирането им в обществото.

БМЧК отбелязва 1 декември - Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН

  • ПДФ

На 1 декември 2021 г. от 16 часа в на центъра на град Ловеч, и Тетевен доброволци на БМЧК проведоха информационна АНТИ СПИН акция. Предоставиха на гражданите възможността да получат подарък от таблото на желанията, както и да напишат послание за жертвите на СПИН, раздадоха и презервативи и информационни материали и поставиха в плакати в центъра на Тетевен.

продължава>

БМЧК ТЕТЕВЕН С УРОК И ДЕМОНСТРАЦИЯ ПО ПЪРВА ПОМОЩ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ

  • ПДФ

В последния ден от учебната седмица по покана на г-жа Станислава Стоянова, учител от НУ "Хаджи Генчо", гр. Тетевен, заместник-председателят на БМЧК при Община Тетевен Йохан Георгиев и доброволецът Зорница Иванова, посетиха учениците от 1-ви клас като им дадоха полезни знания по първа долекарска помощ. Инструктираха ги за стъпките, които трябва да направят при всяка неизбежна ситуация и справянето и с нея до намесата на лекарски екип. Демонстрираха им на манекен сърдечен масаж и изкуствено дишане. От своя страна учениците от класа зададоха въпроси си към доброволците и имаха възможността да упражнят извън гръдните притискания на манекена. В рамките на един час освен че учениците получиха знания, а също така останаха и доволни от срещата. Споделиха, че за в бъдеще биха участвали в съвместна дейност с доброволците от БМЧК при Община Тетевен.

продължава>

Страница 5 от 105