Кой е онлайн?

В момента има 15 посетителя в сайта

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ОРГАНИЗИРА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ за трети път се проведе на 18ти юни със състезание на язовир „Ливадето“ край село Владиня. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч със съдействието на собствениците на язовир „Ливадето“ и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“- Ловеч. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 16 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване.

продължава>

ОБЩИНА ТЕТЕВЕН,ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЧК, ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА И РЕГИОНАРЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ НАПРАВИХА 1 ЮНИ ЗА ДЕЦАТА НЕЗАБРАВИМ

  • ПДФ

Община Тетевен, младите доброволци и доброволците от ДЕРБАК към БЧК – Ловеч, доброволците на библиотеката и „Регионалия център за подкрепа“ превърнаха 1ви юни в истински празник за децата на град Ловеч, Тетевен и настанените 250 украински граждани и деца в село Рибарица.
При изключително голям интерес от страна на деца и родители премина празникът посветен на Първи юни – Ден на детето. Не само ловчанлии, но и семейства от Тетевен и украинските деца в село Рибарица се впуснаха в забавните игри и приключения с ентусиазъм и спортен дух.
Забавата стартира сутринта в село Рибарица, където усмивките на настанените украински деца грейнаха, впускайки се в игрите с доброволците на БЧК-Ловеч и библиотеката.

продължава>

Червенокръстците, „Регионална здравна инпекция“, доброволците към „Център за работа с доброволци“ към РБ „проф.Беню Цонев“ и доброволците към „Превантивно-информационен“ център към община Ловеч се обединиха в превенцията срещу тютюнопушенето

  • ПДФ

Доброволци на БМЧК, библиотеката, РЗИ и Превантивно-информационния център посетиха областната администрация в деня за борба с тютюнопушенето. Спираха и гражданите от различни възрастови групи, като им раздадоха брошури с информация за последиците от вредния навик и разменяха с пушачите цигара срещу дъвка. Подкрепящите за „без тютюнев дим“ имаха и възможност да се снимат с доброволците в изработена от тях рамка с изписани на нея вредите от тютюнопушенето. Младежите в края на акцията си публично изгориха събраните цигари. Както и заявиха, че никога не биха посегнали към тютюна.
Областният управител Виктор Стойчев ги поздрави за инициативата „Животът обича непушачите“ и ги призова да се пазят от всички зависимости. Днешната ви проява е знак, че младото поколение, което упрекваме, че не се съобразява с правилата, че се движи хаотично и няма ценности, изобщо не е вярно, напротив, расте поколение, на което можем да разчитаме, каза Стойчев.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ

Водноспасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове.Водноспасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г.Нейна основна цел е намаляване на водния травматизъм в страната. 
В тази връзка ВСС обединява и координира дейността на организации и структури, работещи за опазването на човешкия живот при водни инциденти.

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ С ДОБРОВОЛЦИ ОТ ПРЕСЯКА ПОСАДИХА ДРЪВЧЕТА В ПОДКРЕПА ИНИЦИАТИВИТЕ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

  • ПДФ

По повод Деня на Земята и във връзка с отбелязването на 100-годишнината си, Българският младежки Червен кръст проведе Национална кампания „Умножи доброто“. В периода 22-25.04.2021 г. в цялата страна бяха засети дръвчета.
Младите червенокръстци от клуб Ловеч заедно с Валентина Цвяткова – Кметски наместник на с. Пресяка и доброволци Георги Миленов Георгиев, Мая Йовкова, Валери Василев Вутев, Велислава Маринова Христова и Илия Илиев Петров засадиха 7 дръвчета бор и явор в градинката до сухата чешма в село Пресяка, обществения парк под училището, градинката на ул. „Александър Стамболийски“ и градинката до Читалището. Дръвчетата се посадиха в обществени и значими на селото места.

продължава>

Страница 4 от 109

Връзка с нас

ОС на БЧК – Ловеч

Телефон / Факс 068/603522

GSM: 0887407755

lovech@redcross-lovech.com