Кой е онлайн?

В момента има 16 посетителя в сайта

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ ИЗБРА НОВОТО СИ РЪКОВОДСТВО

  • ПДФ

На 20-ти януари делегатите на Отчетно-изборното събрание на клубовете на БМЧК- Ловеч приеха отчета на организацията за двугодишния период - 2021-2022г. Избра се и ново ръководство, насоки за работа и календарен план за дейностите за 2023 г. За областен координатор беше избрана Никол Иванова- клуб Ловеч, а за зам.-областен – Преслава Драндарова-клуб Троян.

 

продължава>

АРТ КЛУБ „УСМИВКА“ КЪМ ППМГ-ЛОВЕЧ И БЧК-ЛОВЕЧ ПОДКРЕПИХА ТЕАТРАЛНАТА РАБОТИЛНИЦА НА СУ „ТОДОР КИРКОВ“

  • ПДФ

Поредната съвместна инициатива на арт клуб „Усмивка“ към ППМГ – Ловеч и ОС на БЧК-Ловеч в навечерието на Новата година и открита на 13ти януари бе изрисуваната зала за малките актьори от театрална работилница в СУ „Тодор Кирков“. Съвместната идея на ръководителите на екипа на художниците Мариана Москова, на актьорите – Роси Бозова се реализира под доброто домакинство на СУ „Тодор Кирков“ и директора Росица Маринова и финансиране от ОС на БЧК-Ловеч. Идеята на арт клуб „Усмивка“ и доброволците на БМЧК-Ловеч бе на направят подходяща мотивираща среда за малките актьори.
Това е и поредна съвместна инициатива на младежите на БЧК-Ловеч и арт клуб „Усмивка“ от ППМГ-Ловеч под мотото „Умножи доброто“.
Екипите ни пожелават много успехи на младите актьори и СУ „Тодор Кирков“.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ПОДПОМОГНА ТРИ ДЕЦА ОТ ОБЛАСТТА, ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

  • ПДФ

На 22ри и 23ти декември три деца, пострадали при пътнотранспортно произшествие през последното шестмесечие от област Ловеч бяха подпомогнати финансово чрез ОС на БЧК – Ловеч във връзка с тяхното лечение. Средствата се предоставят от Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП е създаден през 2005 г. по повод 1 юни – Международния ден на детето.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ НА БМЧК КЛУБ ЛОВЕЧ ПРОВЕДОХА ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ОТ АПРИЦИ

  • ПДФ

Поредни обучения по първа помощ. Доброволките на БМЧК-Ловеч Никол Иванова-координатор на клуб Ловеч и и Патрисия Петкова запалиха новите доброволци на младежката организация на Червения кръст - Априлци с атрактивно интерактивно обучение по оказване на Първа долекарска помощ. Голямо предизвикателство бе възможността лично да направят сърдечен масаж и изкуствено дишане на манекена, както и да поставят доброволец манекен в стабилно странично положение. В обучението се включи и директора на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Цветомира Георгиева, която припомни на присъстващите правилата за безопасно ползване на водните площи през предстоящата лятна ваканция и ги покани след време да се присъединят към екипа на „млад спасител“ в Ловеч.

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДА

  • ПДФ

Доброволци на БМЧК – Ловеч и Троян зарадваха с коледни подаръци децата, настанени в детското отделение на ловешката и троянската болници.
Детското отделение на ловешката болница е почти пълно с пациенти по празниците и затова младежите от БЧК ги зарадваха с коледни подаръци, а майките им благодариха за жеста.
„Това е едно уважение на децата, за което благодарим. Много сме доволни, благодарим Ви и весели празници Ви пожелаваме. Да оздравеят бебетата и да си ходим по-бързо в къщи.“

продължава>

Страница 4 от 116